Så funkar det

Tjäna pengar på enkäter


Nu ska jag steg för steg förklara för dig hur du ska göra om du får för dig att prova på detta själv, vilket du i så fall gör på egen risk. På 11 spännande steg går jag från hur man börjar tills dess att man (förhoppningsvis) får betalt.

Steg 1. Fixa en ny e-mail som du använder till detta, eller se till att du har en "skräpmailadress". Det är inte ett måste, men personligen föredrar jag att inte få en massa inbjudningar till enkäter till min privata mail.

Steg 2. Fixa ett PayPal konto (om du inte redan har det). Det är så att du ska kunna ta emot betalningar. PayPal godkänns av många företag som betalningsmetod och du kan även föra över pengar till ditt bankkonto. Det är ett stort och pålitligt företag.

Steg 3. Gå in under fliken "Länkar" och klicka på valfri länk.

Steg 4. Bli medlem på sidan genom att fylla i uppgifter och följa instruktionerna som uppges.
TIPS: Om du registrerar dig hos många paneler så se till att spara länk till inloggningssidan, användarnamn samt lösenord på något bra sätt.
OBS! Om du registrerar dig hos flera paneler i samarbete med Cint (t.ex. Blocketpanelen och OKQ8panelen så kan du inte använda samma användarnamn. Dock kan övriga uppgifter vara lika som t.ex. din email).

Steg 5. Ibland får man möjlighet att fylla i sin profil (dvs. berätta ännu mer om sig själv) så att man får fler enkäter/enäkter som passar dig. Dessutom är det vanligt att man kan välja hur många enkäter man vill ha per månad. Det är oftast inställt på 1 enkät/månad, men om man vill ha så många enkäter som möjligt ändrar man givetvis till 6 enkäter/månad (maximalt). Alternativet för att ändra det finns under "Min personliga information".

Steg 6. Vänta på en enkät (som då får via din e-mail som du angav då du registrerade dig).

Steg 7. Fyll i enkäten
Tips: Oftast brukar det inte gå att avbryta, om du ändå gör det så kan du vanligvis inte fortsätta enkäten eller börja om och du får inget betalt för just den enkäten. Dock finns det fall där man kan börja om enkäten, så testa alltid.

Steg 8. Nå utbetalningsgränsen (som oftast är 50 kr).

Steg 9. Begär utbetalning.

Steg 10. Få utbetalningen (förhoppningsvis!).

(Steg 11. Eventuellt kan du gå med i fler paneler. Dock bör du inte gå med i fler än ca sex st. Om du undrar varför så är det bara att klicka här!

Några frågor? Kolla du först igenom fliken "FAQ", sedan kan du skicka en kommentar under ett blogginlägg med din fråga.