FAQ

FAQ = Frequently Asked Questions = Frågor som frågas ofta gällande min blogg och projektet


Klicka på en fråga för att direkt komma till svaret längre ned på sidan!


Frågor om denna blogg:
Varför gör du en blogg om detta?
Varför uppdaterar du bloggen så sällan?
Har du gjort något mer än denna blogg gällande detta?
Vad är det för sidor som står under "Den blogg (även) i sammarbete med"?
Varför tvingar du mig att göra som du skriver?
Hur följer jag ditt projekt?


Frågor om enkäter:
Varför tjänar man inte mer pengar ju fler paneler man går med i?
Hur många paneler är lagom att gå med i?
Hur mycket kan man tjäna?
Hur får jag betalt?
Vad är PayPal och hur skaffar jag det?
Hur gammal måste man vara för att tjäna pengar på enkäter?
Vad är Cint AB för något?
Vad är Nepa AB för något?

Varför gör du en blogg om detta?
Det finns tre anledningar till varför jag gör detta:
1. Jag har googlat en hel del men allt jag hittar är sidor som bara rekommenderar ett fåtal halvbra sidor som skickar ut undersökningar med lite reklam som aldrig uppdateras (det gäller dock bara svenska sidor). Jag får inte reda på om det fungerar. Min tanke är att antingen så fungerar det och då är det lätt värt (i alla fall för mig) att hålla på med detta som ett litet och trevligt sidoprojekt, eller så fungerar det inte. Därför tänker jag satsa på detta ett litet tag och hålla er uppdaterade så att vi kan gå till botten med detta, hur mycket kan man egentligen tjäna på riktigt
? Jag vill hjälpa er helt enkelt, och så vill jag gå till botten med detta!
Uppdatering: Det har nu visat sig att det går att tjäna pengar på enkäter. Klicka här för ett exempel på bevis.

Samtidigt som jag hjälper er hjälper jag också mig själv (win win :-)...) på följande två sätt:

2. Jag har reklam på sidan som jag kan tjäna några fåtal kronor på (antagligen mycket mindre än på enkäterna). Hoppas att det inte stör er, kommentera gärna vad du tycker!

3. Om jag lyckas få några läsare som besöker bloggen regelbundet och kommenterar så blir det väldigt roligt att hålla på med detta. Då får jag en ny hobby som både är meningsfull, rolig och nyttig. :)

Som du märker är inget gratis här i världen. Det du måste "betala" för att jag ska göra denna blogg samt hålla den uppdaterad åt dig är att besöka sidan (vilket du uppenbarligen redan gör) och att stå ut med annonserna. Det hoppas jag att du tycker är en bra deal för dig! :)
Varför uppdaterar du bloggen så sällan?
Jag uppdaterar då jag har något att berätta, dvs. då det går framåt med enkäterna eller då det händer något på bloggen. Ibland kan det bli flera inlägg på en dag, ibland en gång per vecka. Detta för att göra bloggen mer läsvärd. Jag antar att du inte vill läsa "Idag fick jag inte några enkäter" hela tiden.Har du gjort något mer än denna blogg gällande detta?
Ja, ett forum. Där diskuteras främst enkäter, men även bloggen och andra sätt att tjäna pengar. Inte så imponerande kanske då det är ett gratisforum, men den fyller sin funktion tycker jag. :)Vad är det för sidor som står under "Den blogg (även) i sammarbete med"?
Se detta smått humoristiska inlägg för svar: Klicka här!


Varför tvingar du mig att göra som du skriver?
Va? Nu har du fått något om bakfoten. :-) Jag tvingar dig INTE till att göra något på denna sida. Mer om detta under fliken "OBS!"


Hur följer jag ditt projekt?
Det kan du göra under fliken "Blogginlägg".Varför tjänar man inte mer pengar ju fler paneler man går med i?
Detta faktum att man inte tjänar mer pengar ju fler paneler man går med i fick jag reda på i början av 2011 och det förändrade projektet den del. Det gjorde att jag skrev ett väldigt långt blogginlägg då jag fick reda på detta. Inlägget kan du läsa här. Om du inte orkar läsa inlägget så har du ett svar här:
Man tjänar inte mer pengar då man går med i fler Nepa/Cintpaneler. Detta eftersom Cint/Nepa ofta får en viss enkät som de skickar ut till alla paneler som de samarbetar med. Detta innebär att om man går med i många paneler så får man helt enkelt samma enkät flera gånger. Man kan bara besvara samma enkät en gång, även om den kommer från olika paneler. Dock är det ändå lönsamt att vara med i fler än en panel (jag är inte helt säker på detta men mina enkäterfarenheter pekar på det). Hur många paneler bör man vara med i då? Se nedanHur många paneler är lagom att vara med i?
För tillfället verkar det som att det är lagom att vara med i ca 6 st paneler. Du ska med andra ord absolut INTE gå med i alla paneler som står under fliken "Länkar". Jag lovar, du tjänar inte mer om du går med i t.ex. 30 paneler. :)


Hur mycket kan man tjäna?
Det finns sajter som påstår att man lätt kan tjäna runt 20 000 :-/mån utan att lägga ned alls mycket tid. Då rekommenderar dem sidor som man måste betala för att bli medlem. Jag har aldrig testat dessa sidor, men det är med största sannolikhet en lögn/scam! Du ska aldrig aldrig ALDRIG betala för att bli medlem på en sida som skickar ut betalda enkäter.

Kika in under flikarna Inkomster och Betalningar får att få en uppfattning om hur mycket man kan tjäna. Hittills verkar det som att lönen ligger på något mindre än 1 kr/min. T.ex. så får man ofta 4 kr för en 5 min undersökning (många undersökningar är dock längre än så vilket givetvis ger mer betalt).Hur får jag betalt?
Många sidor ger betalt genom poäng som man kan köpa saker i deras shop för som t.ex. trisslotter. Andra ser till att man kommer med i utlottningar om pengar. Det gillar inte jag. Jag letar efter sidor som betalar pengar för varje enkät man gör.

Betalningarna sker via PayPal. Du måste alltså ha ett paypalkonto för att göra detta. Tack vare att betalningarna sker via PayPal så behöver du inte ge någon information om ditt bankkonto för varje panel du går med i.Vad är PayPal och hur skaffar jag det?
Du skaffar det gratis genom att följa anvisningarna på deras hemsida www.paypal.com. Med PayPal kan du köpa saker hos många olika företag på Internet samt föra över pengar till ditt konto.Hur gammal måste man vara för att tjäna pengar på enkäter?
För de svenska paneler i samarbete med Cint AB som jag är med i har jag fått bilden av att man måste vara 15 år. Jag skulle gissa att det är likadant för alla paneler som är i samarbete med Cint AB. Annars är det väl olika för olika sidor.Vad är Cint AB för något?
Egentligen har jag inte 100 % koll på vad Cint AB är för något. Men vad jag vet är att en del av företagets arbete är att tillsammans med andra företag anordna paneler/sidor som skickar ut enkäter till emailen (för exempel se fliken "Länkar"). Blocketpanelen är t.ex. ett samarbete mellan Blocket och Cint, OKQ8panelen är ett samarbete mellan OKQ8 och Cint osv.


Det är nästan bara paneler som är i samarbete med Cint som jag är med i för tillfället. Detta eftersom dessa paneler funkar väldigt bra samt att de ofta betalar ut via PayPal. Dessutom är det trevligt att alla paneler som är i samarbete med Cint fungerar på samma sätt.


OBS! Om du registrerar dig hos flera paneler i samarbete med Cint (t.ex. Blocketpanelen och OKQ8panelen så kan du inte använda samma användarnamn. Dock kan allt annat vara det samma som t.ex. email).


Det blev väldigt långt men nu hoppas jag att du förstått lika mycket som jag angående Cint. Detta är också förklaringen till varför jag ibland skriver att jag ska ut och leta paneler. Jag googlar då Cintpaneler helt enkelt.Vad är Nepa AB för något?
Det är väldigt likt Cint AB. Läs frågan ovanför så vet du allt du behöver veta. Om du ändå vill veta mer så gå in på nepa.se. Dock tycker jag personligen att det inte gav så mycket.Några mer frågor? Lämna gärna den fråga i en kommentar någonstans (vilket alla kan göra, även anonymt) så kanske jag besvarar den här.